Hibiscus te er både friskt, lækkert og har masser af sunde fordele. Teen er i mange år blevet brug som et middel for vægttab, skinnende hår og et boost af vitaminer. Hibiscus tea har en lækker syrlig smag, der bringer tanker på sol og sommer.

I mange afrikanske lande bliver hibiscus brugt både til at køle af i varmen og til behandling af sår. Men der er mange flere sundhedsmæssige fordele ved at drikke hibiscus tea. Hibiscus stammer ikke fra den originale teplante i Asien. I stedet er teen skabt af tørrede hibiscusblade, der bliver behandlet som te. Bladene skaber en smuk dyb rød farve i teen. 

Hibiscus te kan nydes kold med isterninger for at køle ned på en varm dag. Eller varm, for at bringe den friske smag til en kold vinteraften. Der er mange muligheder for at få den positive virkning fra hibiscus te.

Hvilken virkning har hibiscus te?

  • Hibiscus te stimulerer vægttab og kan gøre din træning bedre. Der er store mængder hydroxycitronsyre i teen, som kan styrke din træning. Citronsyren mindsker følelsen af sult og kan derfor hjælpe mod at overspise. Der gør at kroppen ikke opbevarer fedt på samme måde. 
  • En vigtig virkning af hibiscus tea er at den har et rigt indhold af antioxidanter. Antioxidanter booster immunsystemet og fremmer skabelsen af sunde celler. Samtidigt beskytter antioxidanterne i hibiscus mod skadelige indgreb eller syge celler. 
  • Hibiscus te hjælper med at reducere blodtrykket. Teen kan både gøre det systoliske og diastoliske blodtryk lavere. Især hvis du lider af problemer med blodtryk, kan hibiscus med fordel inddrages i din kost.
  • Der er mange antibakterielle egenskaber som bidrager til sundhed i hibiscus te. De sunde stoffer styrker immunforsvaret og er anti-inflammerende. Hibiscus tea hjælper derfor med at holde kroppen i balance og opbygger forsvar mod eventuelle sygdomme.

Skønhed, sundhed og hibiscus te

Der er masser af sundhed forbundet med hibiscus te. Men teen har også mange egenskaber som kan påvirke den ydre skønhed. Så mens du nyder en sund virkning fra hibiscus, kan du få meget ud af skønhedsfordelene ved teen. Du kan få både skønhed og sundhed med hibiscus tea.

Godt for huden: Bladene fra hibiscus planten indeholder en naturlig kilde til frugtsyre. Nemlig gruppen AHA, som man også finder i mange hudplejeprodukter. Frugtsyren i hibiscus te stimulerer fornyelse af celler og hjælper mod uren hud. Der er mange, der bruger hibiscus som en naturlig peeling. Det hjælper huden med at se yngre og friskere ud.

Sundt for hår og hovedbund: Hibiscus er også hurtigt blevet kendt for sine gavnlige egenskaber på hår og hovedbund. Det øjer blodcirkulationen og kan virke stimulerende. Det betyder at håret kan fremstå blødere og vokse længere med hibiscus te. Bladene i sig selv kan også bruges til at lindre en følsom hovedbund.

Sådan brygges hibiscus tea

Det er utroligt nemt at brygge hibiscus te, uden at de sunde stoffer i bladene tager skade. Hibiscus smager lækkert og friskt af sommer, men kan nydes på alle tidspunkter af året.

Det skal du bruge

  • Din yndlings hibiscus tea
  • Vand
  • Tepose eller tesi, hvis du bruger løse teblade
  • Et krus
  • Eventuelt sødemiddel, isterninger eller mælk 

Fremgangsmåde: 

  1. Kog vandet, hvis du ønsker varm te. Hibiscus tea kan holde til vand på 90-100 grader og får her den bedste smag.
  2. Bland vand og te. Lad teen trække i 5 minutter for varm te eller en halv time for kold te.
  3. Tilsæt herefter isterninger for kold te og eventuelt sødemiddel eller mælk efter smag
  4. Nyd nu din hibiscus te og de mange dejlige egenskaber fra teen!

Indholdsfortegnelse