Store dele af kulturen og produktionen omkring te startede i Japan. Selv i dag er det japanske folk utroligt stolte af deres gamle traditioner om te. De brygger deres te med en helt speciel form for japansk tekande. De laver nemlig tekander i støbejern, for at sikre den bedste kop te. 

Traditionen for at tekande japansk har været det samme gennem utroligt mange generationer. Når man køber en japansk jern tekande, kan man være sikker på at have høj kvalitet bag sig. 

Også på formen er det nemt at genkende en japansk tekande. De er ofte fladere og næsten formet som en disk. Det sikrer mere lige brygning igennem teen og fremmer den bedste smag fra bladene. 

Det er nemt at finde en japansk tekande, hvis du gerne vil gøre din te oplevelse endnu bedre. De kommer endda i mange forskellige farver, som kan passe ind i dit køkken.

Hvad er en japansk støbejerns tekande?

  • Japanske tekander af støbejern er originalen af, hvordan vi laver tekander i dag. I den 17. århundrede blev en tekande af støbejern brugt til at koge vand over åben ild. Støbejernet kan holde til utroligt høje temperaturer. Senere fandt man ud af, at teen kunne brygges direkte i en japansk jern tekande. Sådan blev filteret indbygget under låget, som vi kender det i dag.
  • I en japansk tekande er der lige så stort fokus på design, som der er på funktionalitet. Brygningen bliver set som et ritual, og den smukke tekande som et fint tilbehør dertil. Når man i dag finder en japansk tekande af støbejern, vil der være højt fokus på design, mønster og detaljer i kanden. 
  • En japansk tekande er utroligt praktisk, fordi jernet gør, at teen holder sig varm længe.

Køb japansk tekande

En japansk støbejerns tekande er både flot, praktisk og resultatet af flere hundrede års tradition. Hvis du også vil have fingrene i en tekande af støbejern, er der flere muligheder for det. 

Du kan købe en japansk tekande hos specielle te forhandlere og i online butikker. Nogle butikker sælger traditionelle tekander af støbejern, som du kan få lov til at se på, og købe med hjem. Men afhængigt af, hvor du bor, kan det godt være svært at finde fysisk.

Vil du være sikker på at købe en japansk tekande, er online forhandlere dit bedste bud. Her vil du kunne læse om hver enkel japansk jern tekande og vælge din yndlings. 

Indholdsfortegnelse