Rødkløver te bliver brygget på tørrede rødkløver blomster. De er en del af bælgplantefamilien ligesom soja og mange lignende planter. Blomsterne bliver brugt til at brygge en dejlig rødkløver te, som kan hjælpe på alt fra hormonbalance til dårlig søvn.

Te med rødkløver er i mange år blevet brugt som et lægemiddel på grund af plantens helsende egenskaber. Det er i så høj grad, at det endda er muligt at finde rødkløver som alment kosttilskud. Især for kvinder i overgangsalderen kan rødkløver te hjælpe med at holde kroppen i balance. 

Rødkløver te er en form for urtete, da den er baseret udelukkende på urter. Derfor er der intet koffein i teen, som kan virke forstyrrende på kroppen. 

Urteteer er en naturlig måde at få flere vitaminer og mineraler ind i din hverdagskost. En kop te med rødkløver både smager godt og kan gøre en stor forskel for din krop.

Hvilken virkning har rødkløver te?

 • Te med rødkløver har den højeste mængde isoflavoner af alle bælgplanter. Isoflavonerne har en regulerende effekt på hormonsystemet. Det kan derfor hjælpe med at holde dit hormonsystem i balance.
 • Mange bruger rødkløver te mod hedeture. Især i overgangsalderen lider mange af hedeture. Rødkløver te kan være med til at køle og regulere kroppens temperatur. At bruge rødkløver te mod hedeture kan derudover hjælpe på dårlig og irregulær søvn.
 • En anden positiv virkning fra rødkløver te er styrkelse af immunforsvaret. Dette sker både lokalt i tarmene og i resten af kroppen. Immunforsvaret hjælper med at beskytte kroppen mod skadelige indgreb og kan reparere kroppens sunde celler.
 • Te med rødkløver kan hjælp på fordøjelsen. Når du indtager rødkløver te, vil det køre igennem tarmsystemet og især positivt påvirke tyktarm og lever. Denne virkning fra rødkløver te gør, at din fordøjelse holder sig i balance. Du har derfor ikke lige så stor chance for at få forstoppelse eller andre blokader i tarmene.

Økologisk rødkløver te

Ønsker du den positive virkning fra rødkløver te mens du samtidigt gør noget godt for miljøet? Så er økologisk rødkløver te for dig. Det er en god måde at nyde den dejlige milde smag af teen og samtidigt støtte op om bæredygtigt landbrug.

Når rødkløver te bliver produceret økologisk, betyder det, at der ikke er brugt skadelige sprøjte- eller gødningsmidler. Rødkløver planten vokser naturligt mange steder i Danmark, og der er derfor ikke behov for at bruge sprøjtemidler, der gør, at planten kan holde til lang transport. 

Med økologisk rødkløver te, er du sikker på, ikke at få rester af giftstoffer i din te. Samtidigt vil jorden hvor planten er produceret ikke være beskadiget. Det er derfor en fordel både for dig og miljøet. Skadelige sprøjtemidler ender ofte i grundvandet og kan være med til at beskadige klimaet og det lokale landbrug.

Hvordan laver man rødkløver te?

Te med rødkløver bliver lavet på meget lignende vis af mange andre urteteer. Med en rødkløver te opskrift, kan du nemt og simpelt lave bælgplanten til en varm kop te derhjemme. 

Opskrift på rødkløver te:

Ingredienser:

 • Kogende vand
 • 0,5-1 tsk rødkløverblomst per kop 
 • Eventuelt ingefær, citrongræs, anis, hjertensfryd eller andre urter
 • Eventuelt sødemiddel efter smag

Fremgangsmåde:

 1. Kom rødkløverblomst i en tepose sammen med de andre urter, hvis du ønsker en blandet smag. Placer teposen i din kop eller tekande.
 2. Hæld kogende vand over urterne og lad teen trække i 5-10 minutter. Rødkløver te bliver ikke bitter, da der ikke er koffein i. 
 3. Fjern teposen igen og smid den ud eller gem til en ny kop te.
 4. Tilføj eventuelt sødemiddel i form af sukker eller honning, og nyd din hjemmelavede te med rødkløver!

Indholdsfortegnelse

Uncategorized
tebix

Spar stort på familiefodtøj

Når sommeren banker på døren, er et par uundværlige badesandaler et must-have for enhver familie. Disse praktiske og komfortable sandaler kan bruges …

Læs mere »
Uncategorized
tebix

Lej din vej til ren tøj

Vaskemaskineudlejning tilbyder en række praktiske fordele, der gør det til et attraktivt valg for mange forbrugere. For det første slipper man for de …

Læs mere »