Kvæde er en type frugt, som har eksisteret i mange år og primært bliver brugt til at lave kvæde te. Frugten kvæde ligner lidt enten æbler eller pærer afhængig af sorten på kvæde. Herfra kommer også æble kvæde te. Frugten har hårdt og tørt frugtkød og bliver ofte ikke spist alene. Kvæde bliver tit kogt, dampet, syltet, bagt eller stegt før det spises.

Kvæde the får sin parfumerede citrus duft aroma fra kvædeplanten. Det er en frisk og tør duft, som fylder mere end den ellers meget neutrale smag. I flere hundrede år er der blevet lavet kvædete, og især i norden er vi glade for netop denne te.

Kvæde te bliver næsten altid lavet i en blanding af ægte teblade. Derfor kommer kvæden altid sammen med noget andet. Her findes der blandt andet grøn kvæde te, sort kvæde te og rooibos te med kvæde. Derfor smager alle typer kvædethe ikke ens, og der er mange forskellige smagsmuligheder for frugten.

Hvilken virkning har kvæde te?

Der er mange positive egenskaber ved kvædete, som du kan nyde godt af. Bare en enkel kop en gang om dagen kan gøre en kæmpe forskel i din daglige kost.

 • Kvæde te har en højt indhold af C-vitamin. Frugten kvæde har mange ligheder med forskellige citrusfrugter. Kvædethe får også meget af sin aroma herfra og giver det en frisk og dejlig smag. Kvæde har derfor, ligesom citrus, et højt niveau af C-vitamin. 
 • En virkning fra kvæde te er den høje mængde mineraler som fosfor, kalium og kalcium. De er alle med til at bidrage til en sund og balanceret krop. Kalcium kan hjælpe med at styrke dine knogler få din hjerne til at arbejde bedre.
 • Der er ikke meget koffein i kvæde te. Mængden af koffein i kvæde te kommer fra tebladene, som kvæden er blandet med.
 • Når du drikker kvædethe, får du også alle fordelene ved tebladene, den er blandet med. Især grøn kvæde te er sundt på grund af den høje mængde antioxidanter, der findes i grønne teblade.

Mange kombinationer med kvæde te

Fordi kvæde te bliver lavet i blanding med teblade, er der mange muligheder for at drikke teen. De forskellige typer te, kvæden kan blandes med, giver meget forskellige og interessante smage. 

Grøn kvæde te: Grøn te med kvæde er den mest normale type kvædethe. Her er kvæden blandet med fine grønne teblade, som giver en frisk og lækker smag. Der er også meget sundt ved grøn kvæde te, da både kvæden og grøn te har vitaminer, mineraler og antioxidanter. 

Sort kvæde te: Sort kvæde te giver en mere tør og parfumeret smag. Denne type kvædete har også det højeste niveau af koffein i kvæde te. Derfor er det et godt alternativ til en kop kaffe.

Rooibos te med kvæde: Rooibos te med kvæde er en kombination af aromatisk rød te og kvædefrugten. Det giver ofte en mere rund, sød og balanceret smag i teen. 

Hvordan laver man kvæde te?

Det er utroligt nemt at lave kvædethe derhjemme. Afhængigt af, hvilken type te, kvæden er blevet blandet med, vil der være lidt forskel i fremgangsmåden. Her finder du en kvæde te opskrift, du kan gå i gang med, med det samme!

Det skal du bruge:

 • Kvædete i tebreve, eller løst med teæg eller teposer
 • Varmt vand
 • En kop
 • Eventuelt sødemiddel og mælk

Sådan gør du:

Tidsforbrug: 7 minutter.

 1. Kog vandet.

  Er din kvæde te sort eller, skal vandet forblive 100%. Er den grøn eller hvid, kan du lade vandet køle til 80%.

 2. Hæld vandet over din kvædete og lad det trække i 3-5 minutter.

 3. Tilføj eventuelt mælk og sødemiddel og nyd din friskbryggede kvæde te!

Indholdsfortegnelse

Uncategorized
tebix

Spar stort på familiefodtøj

Når sommeren banker på døren, er et par uundværlige badesandaler et must-have for enhver familie. Disse praktiske og komfortable sandaler kan bruges …

Læs mere »
Uncategorized
tebix

Lej din vej til ren tøj

Vaskemaskineudlejning tilbyder en række praktiske fordele, der gør det til et attraktivt valg for mange forbrugere. For det første slipper man for de …

Læs mere »