Earl Grey te er måske den mest populære form for te verden over. Samtidigt er Earl Grey blevet kendetegnet for britisk te kultur. Der er mange grunde til, at netop denne te er blevet så populær. Earl Grey er nemlig en fast del af mange husholdninger. 

Earl Grey tea er en kombination af sort te og bergamot. Bergamot er en citrusfrugt som giver en lækker frisk og syrlig smag til teen, som ikke findes nogle andre steder. Denne smag gør faktisk, at Earl Grey falder i kategorien af aromatiserede teer. Det er teer som har fået sin smag fra frugt, blomster, krydderier, olier, ekstrakter eller kunstige aromaer.

Der er mange grunde til at drikke Earl Grey. Denne klassiske te både smager fantastisk og har mange sundhedsmæssige fordele. Det er en af de lettest genkendelige drikke på jorden og med god grund. 

Hvis du også vil prøve Earl Grey tea, er det heldigvis en af de teer som er lettest at finde.

Oprindelse af Earl Grey te

Oprindelse i Kina: Earl Grey blev først gjort populært af briterne, men det er ikke dem som opfandt teen. Den britiske premierminister Earl Grey tog en rejse til Østen, hvor han fik lov at smage kinesiske teer. Kinesiske te mestre havde i mange år eksperimenteret med forskellige eksotiske former for te. Der var stort fokus på handel og opmærksomhed fra andre riger.

Populariseret af England: Historien går, at premierminister Earl Grey var utroligt betaget af Earl Grey te med bergamot. Nok til at han beordrede at store partier af teen blev sendt hjem til England og rundt i hele Europa. Teen blev navngivet efter ham og er også i dag bare kendt under navnet Earl Grey. I dag er Earl Grey te en af de mest drukkede teer i Europa, så han havde nok fat i noget. 

Koffein i Earl Grey og andre sundhedsmæssige fordele 

  • Earl Grey er en af de typer te, der har mest koffein i. Det er fordi teen er lavet på sort te, som er en fuldfermenteret te. Der er cirka halvt så meget koffein i Earl Grey som en kop kaffe. Men flere forskere mener, at energien fra koffein i Earl Grey har mange sundhedsmæssige fordele. Det kan hjælpe med fokus samt både mental og fysisk præstation. 
  • Bergamotten i Earl Grey tea kan hjælpe med at booste immunsystemet. Samtidigt kan det beskytte mod både forkølelse og feber. Teen virker både forebyggende og kan lindre symptomer på de mindre sygdomme.
  • Earl Grey te hjælper med at få kroppen til slappe af. Teen kan virke afstressende og give fokus og ro til en travl hverdag. Ulig kaffe hjælper Earl Grey med koffein til at få din krop til at få ro. 

Økologisk Earl Grey

Vil du gerne prøve teen, og samtidigt gøre noget godt for miljøet? Så er økologisk Earl Grey for dig. Økologisk te er produceret helt uden skadelige sprøjtemidler. Det har hverken rester af pesticider eller kemikalier. Det er kun de rene teblade med sollys og vand. 

De skadelige sprøjtemidler er ikke sunde at indtage. Når du køber økologisk Earl Grey te, er du sikker på, at der ikke er rester af de skadelige midler i teen. På den måde sikrer du den reneste og mest velsmagende oplevelse af Earl Grey tea. 

Samtidigt kan sprøjtemidler og andre konserverende midler være med til at skade lokalområderne og grundvandet. Naturen omkring de lokale områder bliver skadet, og sprøjtemidlerne kan ende i grundvandet. 

Med økologisk Earl Grey og te generelt er produktionen mere etisk og bæredygtig. Det betyder at produktionen af te kan blive ved i mange år, uden at naturen kan se forskel.

Indholdsfortegnelse