Hvid te er en af de fineste former for te, og har i mange år været et symbol på elegance og eksklusivitet. Det er fordi det er en af de mest skrøbelige former for te. Det ses både i form af høstningen og når man brygger teen. Den kan nemlig ikke holde til for høj temperatur eller lang hvid te trækketid.

Der er utroligt mange hvid te egenskaber. Det er også en af de store grunde til, teen er blevet så populær.

Teen har fået sit navn, fordi der gror fine hvide dun på de bladknopper, som teen kommer fra. Gennem tiden er hvid te også blevet kaldt ”Det hvide guld”, på grund af dens eksklusivitet. Det plejede kun at være fine folk, som havde råd til hvid te. I dag kan det dog købes de fleste steder, som sælger te. Selvom der ikke er forskel på prisen, bliver hvid te stadig set som en af de fineste typer te.

Hvad er hvid te?

Hvid te stammer fra tebusken Camellia Sinensis. Det er den originale teplante, som er over 1000 år gammel. Herfra stammer både grøn og sort te. 

Hvid te til forskel for de andre typer gror på høje bjergsider. Det gør, at planten vokser langsomt og dermed udvikler mere smag. Det er nemt at genkende hvid te på dens fine og delikate smag, der kan gøre enhver te-kender glad. 

En af de mest eksklusive former for te, er hvid te. Bladene kan kun plukkes meget få dage om året, og vejret kan nemt ødelægge det. Det er også kun de allerøverste blade og knopper på busken som bliver brugt til teen. Når man køber hvid te, vil det have form som små nåle eller hvide blomster. Sådan ser knopperne ud efter at være blevet varmebehandlet og produceret.

Hvid te er den mindst forarbejdede form for te. Den er ikke fermenteret og bladene bliver tørret meget nænsomt ved lav varme. På den måde skabes hvid te sundhed når alle vitaminerne og de sunde stoffer holdes intakte.

Hvad er hvid te godt for?

Den hvid te virkning som folk får, når de drikker teen, har været med til at gøre den så udbredt. Der er flere fordele ved at bruge hvid te egenskaber og gøre det til en del af hverdagen. Hvid te sundhed er en central del af mange kulturer, og kan med fordel også inddrages i dit hjem.

 • Mængden af vitaminer i drikken, er noget af det, som er med til at gøre hvid te sundt. Fordi teen er minimalt forarbejdet, er alle de naturlige vitaminer fra planten bevaret. Brygges teen på rigtig vis, får man alle de vitaminer i sin kop te. Det er en god måde at bidrage til en sund kost.
 • Hvid te er fyldt med antioxidanter. Grøn te er kendt for at have mange antioxidanter, men hvid te er faktisk på lige fod. Denne hvid te virkning har til formål at beskytte celler i kroppen mod skadelige indgreb. Det hjælper immunforsvaret og mindsker risikoen for forkølelse og lignende.
 • Der er også andre former, der gør hvid te sundt. Ekstrakten bruges eksempelvis ofte i cremer og hudplejeprodukter.

Tilføj frugt, bær og blomster

Hvid te i sig selv smager dejligt og det er en fordel at der ikke er meget hvid te koffein. Typer te har høje koffeinniveauer, men den lille forarbejdelse gør at der ikke er meget hvid te koffein. Mange nyder også smagen af hvid te som den er.

Der er dog også mange muligheder, for at gøre hvid te endnu mere spændende. Flere foretrækker at have mere smag i deres te. Derfor er det muligt at finde hvid te blandet med alle former for frugt, bær og blomster. Den delikate smag går godt til det meste. 

Hvid te jordbær og hvid te med granatæble er blevet nogle af de største favoritter. Hvid te jordbær giver den klassiske søde smag, som selv de små kan være med på. Hvid te med granatæble er en god måde at få et friskt pust. Men der er også mange andre typer at give sig i kast med.

Sådan brygger man hvid te

Tidsforbrug: 5 minutter.

Læs hvordan du helt enkelt brygger en kop hvid te.

 1. Kog vandet til 80 grader.

  Det er vigtigt, at vandet ikke bliver varmere med hvid te. Det gør nemlig hurtigt teen bitter og ødelægger de stoffer som gør hvid te sundt. Du får det bedste resultat ved først at koge vandet helt og derefter lade det køle til 80 grader. 

 2. Vælg den type hvid te, som du foretrækker.

  Der er et stort udvalg af hvide teer, og de brygges alle sammen på samme vis.

 3. Hæld vandet over teen og lad det trække i 2-4 minutter.

  Det er vigtigt ikke at overgå denne hvid te trækketid, da det kan skade den delikate smag i teen.

 4. Nyd din varme kop lækker hvid te!

   

Indholdsfortegnelse