Tehætter er noget, som mange har oplevet hos deres bedsteforældre. Men selvom tehætter har haft nogle år, hvor få har brugt dem, er de på vej tilbage. En tehætte er nemlig ikke blot praktisk, den kan også være utroligt flot. 

Men hvad er en tehætte? En tehætte er et stykke stof, der er designet til at passe over en tekande. De fungerer ligesom thermo, som hjælper med at holde teen varm længere. Hvis man ikke er mange til at drikke teen eller gerne vil have den holder længere, er en tehætte praktisk.

Der er næsten gået sport i at lave de mest kreative og flotte tehætter. Det er muligt at finde tehætte køb med alle mulige forskellige farver, former og mønstre. Man kan finde en tehætte formet som en ugle eller kat, eller med design af fugle og blomster på. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Derfor kan tehætter bidrage til at bringe farve og glæde til dit køkken.

Klassisk eller strikket? 

Der er mange muligheder for, hvordan en tehætte kan se ud, og hvordan de er lavet. Alle udgaver har samme koncept med at dække din tekande. På den måde bliver varmen holdt inde. Nogle tehætter vil gøre, at man kan hælde te op på samme tid. Ved mange andre skal man løfte tehætten, når man hælder op, og sætte den på igen bagefter. 

Hvilken type tehætte er du mest til? 

Klassisk bomuld. Mange steder, hvor man kan købe tehætter, vil de være lavet af bomuld. Her er der forskellige lag, som hjælper med at holde teen varm. Bomuldet giver et klassisk look og har mange muligheder for pynt. Til forskel for hæklet tehætte og strikket tehætte er det nemlig nemmere at sy ekstra pynt på. Bomuld har også fordelen at kan have mønster.

Strikket eller hæklet. Ved at vælge en strikket eller hæklet tehætte, kan de laves af mange forskellige typer garn. Når tehætterne bliver lavet på denne måde, er man sikker på at holde på varmen. Det giver også en mere hyggelig følelse. Derudover har en hæklet eller strikket tehætte fordelen ved, at man selv kan lave dem.

Lav din egen tehætte

Det er meget simpelt at lave sin egen tehætte og det er et godt projekt for nybegyndere. Mønsteret til tehætter er nemlig forholdsvis enkle, og der er ikke mange dele til det. Når du har lavet din første, kan du lade fantasien slippe løs. Her kan du eksperimentere med de mange forskellige muligheder til designet.

Sådan begynder du: 

Tidsforbrug: 3 timer.

  1. Find et tehætte mønster, som du godt kan lide.

    Her skal du vælge, om du vil lave en hæklet tehætte eller en strikket tehætte. Begge dele virker lige godt, men der er forskel på, hvilken præference folk har. Sørg for, at mønsteret passer med dimensionerne på din tekande.

  2. Køb garn til projektet.

    På dit tehætte mønster vil du finde information om, hvor meget garn, du skal bruge til din tehætte. Du kan selv vælge farverne.

  3. Begynd at strik eller hækl og nyd hurtigt din helt nye tehætte!

Hvor kan man købe tehætter?

Der er flere forskellige muligheder for at købe tehætter. Ofte vil butikker der sælger køkkenudstyr også have tehætter. Her kan man se igennem de forskellige typer og finde sin yndlings. Det er også en nem måde at være sikker på, tehætten vil passe til din tekande. 

Det er også muligt at lave tehætte køb online. Her vil forskellige forhandlere og små virksomheder sælge masseproducerede eller hjemmelavede tehætter. Ofte vil der være et kæmpe udvalg online. På den måde kan du gennemse mange forskellige muligheder, før du vælger. Online er det også nemmere at sammenligne priser fra forskellige mærker.

Kan du ikke finde det, du leder efter, er der altid mulighed for at lære at lave tehætter selv. Det er utroligt simpelt, og du skal ikke bruge meget for at komme i gang. Det giver også mulighed for at lave en personlig og speciel tehætte.

Indholdsfortegnelse