Oolong te er en kombination af sort og grøn te blandet sammen med en speciel teknik. Det giver oolong en helt særlig smag, som mange nyder. 

Teen kan nemt genkendes ved at have meget store teblade. De kan ofte virke både grove og forskelligartede. Men det er herfra oolong får sin unikke smag. Oolong te er meget mildt og fint, og kan derfor drikkes af de fleste. Teen får en flot gylden farve i koppen og har en dejlig aroma, der spreder sig i rummet under brygning af oolong te.

Noget af det, som gør oolong te særligt specielt er, at teen kan drikkes både kold og varm. Den bliver nemlig aldrig bitter, og kan derfor holde til alle temperaturer. Det betyder også, at man kan lade sin oolong trække så længe, som man lyster uden at ødelægge smagen. 

Den bløde og friske smag fra balancen mellem sort og grøn te gør oolong teen utroligt harmonisk.

Hvad er oolong te?

Oolong bliver produceret primært i Kina og Taiwan. Der findes også andre steder, hvor det er muligt, at få oolong te fra, som eksempelvis Indien. Men teen stammer oprindeligt fra Kina, især i de sydøstlige provinser som Fujian og Guangdong.

Mange teer falder i specifikke kategorier, men oolong er mere end måde at beskrive teknikken til at lave teen. Oolong te er nemlig en kombination af sort og grøn te, hvilket giver den en unik struktur. Sort te er fuldt fermenteret, mens grøn te slet ikke bliver det. Det betyder at oolong te bliver betragtet som halvt fermenteret. 

Den halve fermentering gør også, at der ikke er meget koffein i teen. Der er derfor kun en let virkning i oolong te fra koffeinen. Det kan give en let energi, uden at have så høje mængder som ren sort te. Oolong kan derfor med fordel drikkes på alle tider af døgnet.

https://www.youtube.com/watch?v=EO1crge6Dik

Hvilken virkning har oolong te?

 • Især mørk og oxideret oolong te er godt til at rense ud i kroppen. Oolong har en evne til at fjerne skadelige stoffer fra kroppen. Teen kan hjælpe med at rense efter stort indtag af giftstoffer, som alkohol eller cigaretter. 
 • En anden positiv virkning af oolong te er den fysiologiske lindring teen har. Efter et tungt måltid, kan oolong hjælpe med at berolige maven. Det kan være efter meget rig eller fedtholdig mad. Det kan ofte virke overvældende for maven med for tung mad. Her kan oolong te hjælpe med at holde den i ro og sikre fordøjelse.
 • Forskellige typer oolong te har derudover forskellige egenskaber. Rock oolong har mange mineraler, som hjælper på helbredet. Anix oolong te har en virkning på leveren og kan hjælpe med at beskytte den. Fordi oolong te er så forskelligt, kan man få mange forskellige positive fordele af at drikke den.

Sådan brygger man oolong te

Det er meget simpelt at lave oolong te brygning derhjemme, så du kan nyde den dejlige smag af teen. Før du begynder, er det første du skal gøre, er at købe oolong te. I løbet af de sidste år, er oolong blevet mere populært i vesten og det er også blevet meget mere udbredt. Det er derfor muligt at lave oolong te køb de fleste steder, som sælger te. 

Køb den oolong te du foretrækker eller prøv forskellige typer. De skal alle brygges på samme måde:

Tidsforbrug: 10 minutter.

 

 1. Kog vandet og lad det køle ned til 80-90 grader.

  På den måde får du den perfekte temperatur uden for meget ilt i vandet.

 2. Lad din oolong te trække i 6-8 minutter.

  Teen bliver ikke bitter, hvis den trækker længere.

 3. Fjern tebladene fra koppen og nyd din friskbryggede oolong!

   

Indholdsfortegnelse