Te er dejligt at nyde til eftermiddagskaffen, med en god bog eller med hele familien samlet om et brætspil. Te kommer i mange forskellige afarter og varianter. Men når man vælger te, skal man overveje mere end bare hvilken smag, man ønsker. Et andet vigtigt valgt er, om du ønsker at købe økologisk te. 

Økologisk te bliver dyrket på bæredygtige plantager. Det vil sige, at der ikke bliver brugt skadelige sprøjtemidler på nogle tidspunkter i processen. Sprøjtemidlerne er usunde at indtage, men mindst lige så usunde for miljøet. Plantagerne bliver regelmæssigt underlagt kontrol for at tjekke, at de opretholder retningslinjerne.

Når du køber økologisk te, er du sikker på, at der ikke er pesticiderester eller andre kemikalierester i din te. Der er nemlig ingen kemiske stoffer eller tilsætningsmidler i økologisk te. Samtidigt er den ikke kemisk behandlet. På den måde får du en ren og bæredygtig kop te.

Økologisk grøn te

Økologisk grøn te er en fantastisk måde at nyde grøn te. Der er mange sundhedsmæssige og smagsmæssige fordele ved at vælge denne type økologisk te. 

  • Økologisk grøn te er fyldt med antioxidanter. De hjælper med at styrke immunforsvaret og beskytte kroppen mod sygdomme. Antioxidanter i grøn te hjælper både med at restaurere raske celler og bekæmpe skadelige celler i kroppen. Ved at vælge økologisk te, får du alle de sunde fordele ved grøn te uden at få kemikalierester med.
  • Grøn te er meget populært, og der findes et kæmpe udvalg. I løbet af de seneste par år er økologisk matcha te blevet meget populært i vesten. Det er en form for grøn te, der er lavet af pulveriserede grønne teblade, som piskes sammen med vand. Økologisk matcha te er måske den sundeste form for te man kan drikke, og giver en ny og spændende smag.

Økologisk sort te

Økologisk sort te er alle de klassiske teer som Earl Grey, English Breakfast og mange frugtteer. Det er derfor en af de mest udbredte typer økologisk te.

  • Økologisk sort te har et naturligt højt niveau af koffein. Det svarer til cirka halvdelen af en kop kaffe. Flere forskere mener at koffeinen i sort te er sundt. Det kan hjælpe på alt fra koncentrationsevne til fysisk præstation. Derfor kan du med fordel skifte din daglige kop kaffe til økologisk sort te, for mere balanceret energi i løbet af dagen.
  • Basen for de fleste populære teer er sort te. Derfor er økologisk sort te måske også den nemmeste type te at finde. Næsten alle supermarkeder og tehandlere vil have økologisk sort te i mange forskellige varianter. Det er nemt at tilpasse efter ens personlige smag. 

Økologisk hvid te

Økologisk hvid te er delikat, lækkert og elegant. Det er en unik smag af økologisk te, som går godt til meget.

  • Økologisk hvid te er den mindst forarbejde form for te. Tebladene gennemgår en meget lille proces før de bliver tørret og brugt som te. Det betyder også, at det naturlige niveau af koffein er meget lavt. Ønsker du en næsten koffeinfri kop økologisk te, er hvid te en god mulighed. 
  • Hvis du er glad for fine, parfumerede og blomsteragtige noter, så er økologisk hvid te for dig. Den hvide te er mere delikat end andre former for te. Det kan både mærkes på den milde smag og de lave temperaturer som teen brygges ved. Dog kan denne type økologisk te være en af de mest aromatiske oplevelser, hvis brygget rigtigt. 

Økologisk rooibos te

Økologisk rooibos te er teknisk set ikke ægte te, da det ikke stammer fra den originale tebusk. Dog bliver rooibos betragtet som te mange steder, og brygges på samme vis som andre typer økologisk te. Ofte vil du finde rooibos te under rød te. 

  • Økologisk rooibos te er meget fyldigt, aromatisk og rundt i smagen. Baseret på urter, er denne type te helt uden koffein og rig på smag. Denne type økologisk te går især godt med krydrede smagsnuancer og kan kombineres med det meste.
  • Hvis du gerne vil prøve noget nyt indenfor te, så er økologisk rooibos lige for dig. Men sin runde sødme, vil den falde i manges smag. Der er også flere sundhedsmæssige fordele ved at drikke rooibos te, som du kan nyde. Det er derfor den perfekte kombination af sundhed og god smag.