Urtete er en blanding af mange forskellige urter, frugter, bær og blomster. Originalt blev urte te brugt som et lægemiddel, på grund af den helbredende virkning urtete har på kroppen. 

Urtete er betegnelsen for te, som er lavet på urter og ikke teblade. Det stammer nemlig ikke fra den originale tebusk Camellia Sinensis, som laver grøn, sort og hvid te. Derfor er urte te heller ikke betegnet som ”rigtig” te alle steder. 

Drikken indeholder ikke koffein, og kan derfor nydes på alle tidspunkter af døgnet. Urtete er perfekt at drikke sent om aftenen eller som alternativ til en kop kaffe.

Der findes et stort sortiment af urter, som bliver brugt til at lave urte te. De fleste kan også bruges både i madlavning og drikkevarer. Urteteer smager ofte mere forskelligt end grønne teer eksempelvis. Det er fordi man kan finde urtete med alt fra kamille og æble til anis og lakrids. 

Positiv virkning fra urtete

  • Urtete er godt til at bekæmpe forkølelse. Den mest kendte urte te er kamillete, som mange bruger som hjælp mod forkølelse og ondt i halsen. Men mange andre typer urtete er også gode te til det. De kan virke beroligende og lindrende. 
  • Søvnløshed og uro er urtete et godt middel imod. Mange urter hjælper med at få kroppen til at slappe af. Specifikke urter, som mynte kan især virke beroligende. Lider du af en stresset hverdag, kan en cool mint urtete hjælpe med at få mere ro. 
  • En virkning ved urtete er at understøtte vægttab. Teen kan være med til at hjælpe stofskifte og fedtforbrænding. Samtidigt hjælper en kop urte te om dagen med at holde ens vandindhold oppe. At få nok væske er en essentiel del af en sund krop.

Vanddrivende urtete

Der er flere ting, som gør at væskeophobning kan finde sted i kroppen. Men lige gyldigt hvad, er det ikke noget, nogen nyder. Væskeophobning kan vise sig i oppustethed og hævede fødder, ankler og hænder. Det er ikke alle urteteer, som er vanddrivende. Men lider du af væskeophobning, kan en specifik vanddrivende urtete hjælpe. 

Birkete indeholder vanddrivende stoffer, som hjælper med at uddrive væsker og affald i kroppen. Ofte sker væskeophobning på grund af salt i kroppen. Denne urtete kan hjælpe med at balancere din krops sodiumniveau og dermed fjerne vand. 

Pilebark kan virke vanddrivende i urtete. Det indeholder essentielle olier, vitaminer, antioxidanter og mineraler. De kan hjælpe med at fjerne toksiner i kroppen. Pilebark kan laves til urtete i sig selv, eller blandes med andre urter.

Artiskok kan blandes i din te, for at skabe en vanddrivende virkning i urtete. Det stimulerer nyrerensning og andre sygdomme som stammer fra inflammation i kroppen.

Et stort udvalg af urtete

I sin grundidé er urtete et meget bredt koncept. Tetypen dækker nemlig over alle mulige former for te, der ikke er baseret på teblade. Ved at samle forskellige former for urter, bark, blade, blomster eller frugt, kan man nemt selv lave urte te. Det er bare at lade urterne trække i kogende vand længe. 

Det er muligt at lave hjemmelavet urtete nemt, og nyde de mange sunde virkninger, som man kan få af teen. Samtidigt, findes der også mange urteteer på markedet, der har flere forskellige egenskaber. 

Mange former for urtete virker beroligende og helende. Kamille og cool mint urtete er nogle af de mest populære typer, som mange gør brug af. Men kun fantasien sætter grænser for urteteens muligheder.

Solidago urtete

Det kan nogle gange være svært at overskue de mange typer urtete, og hvilke smage man kan lide. Et godt sted at starte med at drikke urte te for både børn og voksne er med Solidago urtete. 

Denne type te er meget mild, og er nem at nyde for alle. I Solidago urtete er der en unik kombination og kultiverede og vildtvoksende urter. Det giver smag fra lakrids, gyldenris, birk, vejpileurt, stedmoderblomst og meget andet. For en mild og balanceret smagsoplevelse. 

Urtete kan ikke kun nydes når det er varmt. Solidago urtete og mange andre typer, kan nemlig også drikkes koldt. Med et par isterninger og et sugerør, er urte te den perfekte læskende sommerdrik. Tilføj eventuelt sukker eller honning, for den klassiske søde smag af iste, som både børn og voksne kender og elsker.

Indholdsfortegnelse

Uncategorized
tebix

Opdag de bedste boxmadrasser

Vælg en madras med den rette hårdhed, der passer til din kropsvægt og sovestilling. Det er vigtigt at teste madrassen ved at ligge på den i mindst …

Læs mere »
Uncategorized
tebix

Udforsk innovative yoga teknikker

Dynamisk yoga kan tilføre frisk energi til din daglige praksis og krop. Ved at udføre flydende bevægelser styrkes musklerne, og kroppen bliver mere …

Læs mere »