Pu Erh te bliver også nogle gange kaldet mørk te. Det er en meget unik type teer, som oftest kommer fra Kina. Pu-Erh te bliver kaldt mørk te, fordi teen har en utroligt mørk farve, når den bliver brygget. Farven kommer blandt andet fra måden teen er blevet fremstillet på og aldringsmetoden. 

Pu Erh tea er blevet drukket i mange år i Kina på grund af dens sundhedsmæssige fordele. I Kina bliver teen betegnet som en medicinsk te. Teen smager dejligt. Men mange vælger at drikke den, på grund af den sunde virkning fra Pu Erh te.

Der går en speciel metode ind i at skabe teen, som gør at den bliver fermenteret. I kontrast til sort te, oxiderer Pu-Erh te ikke. Det gærer blot, og her udvikler teen sine helsende egenskaber og karakteristiske smag og farve. 

Mange typer Pu Erh tea bliver kun bedre, jo længere de får lov til at ælde.

Oprindelse af Pu Erh te

Pu Erh tea kommer fra Yunnan provincen i Kina. Men områderne Guangdong, Hubei, Hunan, Jiangxi og Szechuan producerer også andre mørke teer. Originalt var det udelukkende en lokal kinesisk produktion. Men produktionen stiger i takt med, at efterspørgslen for Pu Erh te bliver større.

Pu-Erh te stammer fra te busken Da Ye. Da Ye betyder store blade. Det er en unik te busk, som kun finder sted i regionen Yunnan. Det er også derfor ægte Pu Erh te er så sjældent, og kan være svært at få fat på.

Tebladene til Pu Erh te bliver tørret i solen og sorteret. Det sørger for, at kun bladene af højest kvalitet bliver beholdt. Herefter bliver tebladene dampet og presset i forskellige faconer. Der findes også andre metoder til at lave Pu Erh tea, men det er den klassiske. Det gør, at gæringsprocessen opstår og udvikler den klassisk smag, farve og virkning fra Pu-Erh te. 

Hvilken virkning har Pu-Erh te? 

  • Pu Erh te hjælper med at sænke kolesterolniveauet i blodet. Mange mennesker døjer med for højt kolesteroltal. Især som man bliver ældre, skal de fleste være mere forsigtige. Den virkning som Pu Erh tea har på ens kolesteroltal, kan hjælpe med at holde kroppen i balance. 
  • Teen kan hjælpe med at opløse fedt. Mange bruger Pu Erh te til vægttab af den grund. Teen hjælper med at opløse fedt i kroppen og kan hjælpe på en sundere hverdag.
  • Pu-Erh te forbedrer blodcirkulationen i kroppen. Mange oplever problemer med blodcirkulation. Denne te, kan hjælpe med at få mere gang i cirkulationen og derfor også få sendt mere ilt til hjernen og resten af kroppen.
  • Pu Erh te kan hjælp med at reducere skadelige virkninger fra et alkoholmisbrug. Alkohol er utroligt skadeligt fra kroppen og kan efterlade permanente med. Denne te kan hjælpe med er mindske effekten fra det.

Køb Pu Erh te

Der er flere ting, man skal være opmærksom på, før man går i gang med Pu Erh te køb. 

  1. Der er stor forskel på forskellige udgaver af Pu Erh tea. Ældre teer er dyrere, og kan komme op og koste meget mere end man normalt giver for te. Det er dog muligt at købe billigere udgaver af Pu-Erh te, som ikke har ældet lige så længe. 
  2. Ikke alle tehandlere sælger teen. Hvis du vil køb Pu Erh te, skal du ofte finde en special te forhandler, med mere eksotiske teer end man finder i mange supermarkeder.
  3. Efterspørgslen er stigende, og derfor stiger priserne også. Flere kulturer får lige så stille øjnene op for de mange sunde fordele ved Pu Erh te. Det betyder, at teen bliver nemmere at finde, men samtidigt også dyrere.

Indholdsfortegnelse