Der er to primære måder at brygge te på: Med et tebrev eller med et tefilter. Tefiltre bliver brugt, når man brygger te på løse teblade. Bladene bliver forsigtigt lagt i et tefilter og kan derefter lægges direkte ned i koppen med varmt vand til at trække.

Et tefilter er utroligt praktisk, da det giver mulighed for at bruge alle slags te. Mange teer kommer løst, og kræver et tefilter for at kunne brygge dem. Bruger du et genbrugeligt tefilter, kan du også anvende det samme filter om og om igen.

Tefiltre kommer i mange forskellige former, materialer og formater alt afhængigt af behov. Mange mærker har også deres eget tefilter, som passer til deres produkter. Eksempelvis kan du købe et Eva Solo tefilter, som vil passe perfekt til resten af dit Eva Solo udstyr. På den måde kan du både få et tefilter og holder til tefilter, der passer til resten af dit køkken.

Hvilke typer tefiltre findes der?

Papir tefilter: Et tefilter af papir er en af de mest udbredte typer tefiltre. De kommer ofte i poser med mange filtre i, og kan kun bruges én gang. De svarer i høj grad til teposer.

Stof tefilter: Et tefilter af stof virker på samme måde som et papir tefilter. De bliver fyldt med teblade, lukket og kan herefter trække i koppen. Den mest brugte form for stof tefilter er et tefilter af bomuld.

Metal tefilter: Et tefilter af metal kommer ofte i form at et æg eller en lille skål. Det er et genbrugeligt tefilter, som er nemt at rense og ikke mister sin form. Et metal tefilter kan bruges med det igen med det samme.

Tefilter med snor: Et tefilter med snor findes ofte af stof og virker på samme måde som et tebrev. Posen bliver lukket og snoren kan bruges til nemt at trække tefilteret op igen. Har dit tefilter ikke snor, kan en holder til tefilter bruges i stedet.

Tefilter til både kande og kop

En af de store fordele ved at bruge et genanvendeligt tefilter er, at de kommer i mange forskellige størrelser. De mest udbredte er et tefilter til kop. De har samme format som tebreve og dit tefilter til kop bruges på samme måde.

Ønsker du større mængder te, kan et tefilter til termokande bruges. Med et tefilter til kande, kan du brygge mange kopper på samme tid. Det er også muligt at få en termokande med tefilter som allerede er en del af kanden.

Indholdsfortegnelse