En god kop te er perfekt til familiehygge, sammen med en god bog eller som afslapning inden sengetid. Der findes mange måder at nyde din favorit te på. Mange vælger at købe tebreve på grund af deres simple design. Men hvis du ønsker den bedste kop te, kan du med fordel skifte til teposer til løs te.

Teposer fungerer i høj grad ligesom tebreve. De er utroligt simple at bruge og meget alsidige. En tepose gør, at du kan bruge enhver form for løs te. Det udvider også mulighederne for at dosere præcis hvor mange kopper, der skal laves. Med teposer kan man brygge en enkel kop eller en hel kande med samme pose.

Ofte er en tepose lavet af papir. Men det er også muligt at vælge genanvendelige teposer af stof for et mere miljøbevidst alternativ.

Teposer med pind eller snor

Teposer til løs te kommer i flere forskellige formater, så du kan få det, som passer dig bedst. 

Teposer med pind: Teposer med pind er utroligt praktiske, til at undgå spild fra din tepose. Samtidigt, skal du ikke være bange for at tabe teposen i din te. Teposer med en pind har to huller igennem posen, som pinden kører igennem. Derefter kan pinden lægges på tværs af koppen, mens den holder din tepose oppe. 

Teposer med snor: Denne type fuld selv teposer minder meget om tebreve. Teposer med snor bliver lukket og lagt ned i koppen med te. Herfra vil en snor hænge over kanten, så du nemt kan fiske din tepose op igen, når teen har trukket. Disse teposer til løs te er meget intuitive at bruge og er gode til nybegyndere med fyld selv teposer.

Hvordan bruger man fyld selv teposer?

Det er utroligt simpelt at bruge teposer til løs te. Du kan også få alle de gode smagsfordele ved at bruge løs te. 

  1. Køb teposer. Du kan selv vælge, hvilken type tepose du bedst kan lide at bruge. Med pind, snor, genanvendelig eller metal. 
  2. Fyld den ønskede te i posen. Oftest vil et par skefulde per kop passe perfekt, men mange teer har også den korrekte dosering stående på. 
  3. Luk din tepose og lad teen trække. Der er forskel på, hvor længe forskellige teer skal trække. 
  4. Fjern teposen og nyd din te! Hvis dine teposer er af stof eller metal, skal de tømmes og skylles. Er de af papir, kan du smide dem ud efter brug.

Indholdsfortegnelse

Te eller the

Det kan virke næsten umuligt at finde ud af, om den velkendte drik staves te eller the. Der er stor forskel på, hvordan forskellige lande

Læs mere »

Tesorter

Te bliver nydt i mange kulturer hele verden over. Alle kulturer har sin eget form for måde at drikke te på. Der findes et hav

Læs mere »

Koffein i te

Koffein er et stof der findes naturligt i over 60 forskellige planter. Mange forbinder det især med kaffeplanten. Men der er også koffein i teplanten

Læs mere »