Gunpowder te er en lækker form for grøn te, som er fyldt med smag og sødme. Grøn gunpowder te er helt specielt, da det var en af de første teer, som blev eksporteret til Europa. Den var med til at starte den store tekultur som eksisterer mange steder i Europa nu.

I dag er te den drik, som bliver drukket mest, lige efter vand, hele verden over. Grøn te er især blevet utroligt populært på grund af dens dejlige smag og sunde egenskaber. Gunpowder te er fyldt med antioxidanter, mineraler og både C- og E-vitaminer. Det er nogle af de stoffer, man ikke får nok af i din daglige kost. Derfor kan gunpowder tea være med til at gøre din hverdag lidt sundere.

Smagen af te i gun powder form er helt speciel. Den giver en fylde og en sødme, men ikke finder mange andre steder.

Hvor stammer navnet ”gunpowder te” fra?

Oprindelse: Gunpowder te stammer helt tilbage fra Zhejiang provinsen i Kina. Teen har rødder som kan spores hele vejen tilbage til Tang dynastiet i Kina i 600-900 tallet. Der er derfor i mange århundrede blevet lavet grøn gunpowder te i Kina og andre steder i Østasien. 

Transport til Europa: Når Gunpowder te skulle transporteres til Europa, var det essentielt at teen holdt sin smag og aroma. Derfor blev tebladene dampet og rullet til små kugler, for at beskytte den dejlige smag. På den måde ville teen stadig smage frisk og dejligt, efter den var blevet transporteret mange kilometer.

Sådan kom navnet: På grund af sin form i små kugler, kom navnet gunpowder te. Det er fordi teen ligner små kugler af krudt, som man ville putte i pistoler. Gunpowder referer derfor til formen på teen og ikke til indholdet af det. Gunpowder tea er meget lig det, der også kaldes perlete. 

Økologisk gunpowder te

Originalt blev gunpowder te lavet økologisk. Det vil sige helt uden tilsatte kemikalier, skadelige sprøjtemidler eller konserveringsmidler. Det er fordi at de i Kina troede på, den reneste smag af teen kom på denne måde. Det mener mange stadig i dag og foretrækker økologisk grøn gunpowder te. 

Ved at drikke økologisk gunpowder te sikrer man ikke bare den bedste smag i sin te. Samtidigt gør man noget godt for det lokale område, teen er blevet plantet i. Som produktionen af te er steget, er flere og flere steder begyndt at bruge sprøjtemidler. Det er skadeligt for biodiversiteten og naturen i nærmiljøerne. Samtidigt gør det produktionen mindre bæredygtig.

Økologisk gunpowder tea giver en bedre smag i munden. Den sammenrullede form har allerede optimeret smagen. Og når du vælger økologisk gun powder er du sikker på, ikke at få rester af kemikalier eller andre sprøjtemidler i din te.

Indholdsfortegnelse