Frisk mynte er en aromatisk krydderurt i samme familie som blandt andet rosmarin, oregano og timian. Gennem mange år er mynte blevet brugt som et lægemiddel til både indvortes og udvortes brug. I dag ser man især planten blive brugt i myntete. Det er en frisk, dejlig og sund te, brygget på mynteblade. Myntete både smager dejligt og kan bidrage med mange sundhedsfordele. 

Mynteplanten er en del af slægten mentha, som originalt stammer fra middelhavsområdet. Dog vokser frisk mynte nu over det meste af jorden. Du kan også selv plante mynte til myntete derhjemme og nyde den friske duft. 

Mynte te er i sin simpleste form utroligt enkel. Her bliver mynten blandet med varmt vand og trækker i et par minutter. Men det er også muligt at få myntete med tilsat ingefær, citron eller mange andre urter, frugter og bær.

Hvad er marokkansk myntete?

Marokkansk myntete er drik der stammer fra Marokko, men bliver nydt i mange kulturer verden over. Denne mynte te har taget alt det bedste fra frisk mynte og gjort det til en sød og læskende drik. Marokkansk myntete bliver brugt mange steder som en mild antidepressiv eller er beroligende middel. Derudover kan den bare drikkes på grund af sin gode smag.

Men hvordan skiller marokkansk myntete sig fra andre slagt myntete? Oftest vil mynte te bestå af frisk mynte og kogende vand, som har trukket sammen. Med marokkansk myntete bliver der blandet kinesisk grøn te, marokkansk mynte og sukker sammen med vandet. 

Blandingen af grøn te og sukkeret gør, at mynteteen bliver mere fyldig og sød. Grøn te har mange sunde egenskaber og sukkeret gør nydelsen større. Derfor kan marokkansk myntete både virke helsende og skabe lækker smag, som både børn og voksne vil elske.

3 sunde egenskaber i myntete

 • Myntete har et stort indhold af både A og C vitamin. Det er nogle af de vitaminer, man ikke altid får nok af gennem sin daglige kost. Der er også sunde omega 3 fedtsyrer og mange forskellige mineraler i mynte te. Alt dette kan bidrage til en sund hverdag og myntete kan hjælpe med at balancere din kost.
 • Egenskaber fra myntete hjælper på dit fordøjelsessystem. Planten hjælper med at producere mavesyre, som sørger for at maden bliver ordentligt nedbrudt. Derfor kan mynte te også hjælpe med oppustethed, luft i maven og kvalme. 
 • Der er samme sunde egenskaber i myntete som du finder i menthol. Det hjælper nemlig på forstoppelse og kan rense ud i en stoppet næse. Mynte beskytter ikke mod forkølelse, men kan lindre nogle af de ubehagelige symptomer.

Opskrift på hjemmelavet myntete

Det er utroligt simpelt at brygge teen derhjemme, du skal bare bruge en opskrift på myntete. Vil du gerne have helt frisk mynte, er det en god idé at gro planten selv. Den kan stå i vindueskarmen. Så kan du tage et par blade fra den, hver gang du ønsker mynte te. Det er også muligt at købe frisk mynte i mange supermarkeder, hvis du ikke har lyst til at gro din egen.

Myntete opskrift: 

Ingredienser: 

 • 6 friske mynteblade
 • 125 ml eller cirka en halv kop vand

Fremgangsmåde:

Tidsforbrug: 5 minutter.

 

 1. Kom vandet enten i en elkedel eller en gryde og bring det i kog

   

 2. Put myntebladene i vandet og lad det trække 6-8 minutter

   

 3. Tag myntebladene op og nyd din lækre friskbryggede myntete mens den er varm!

   

Indholdsfortegnelse