Matcha te er en speciel form for japansk grøn te. Til forskel for mange andre grønne teer, er matcha te pulver. Matcha pulver skabes ved at have hele teblade som bliver tørret og knust helt fint. Det giver matcha en utroligt flot lysegrøn farve. Den er meget klarere end den grønne farve i grøn te normalt. 

I mange år blev matcha tea kun nydt i Japan og nærliggende egne. Men i de seneste år, er matcha grøn te også blevet populært i vesten. Nu er det muligt at lave matcha te køb i mange caféer. Især økologisk matcha te er at finde mange steder og af gode grunde. Teen indeholder nemlig flere sunde stoffer en de fleste teer, fordi man drikker hele tebladet. 

Matcha grøn te skaber en smuk farve i koppen og er utroligt simpelt at lave. Derfor kan du nemt nyde godt af matcha te virkning, den gode smag og alle de sunde fordele ved teen.

Hvad er matcha te?

Grøn te matcha bliver eksklusivt dyrket i Japan af landmænd. Her bliver tebladene produceret helt specielt. De gror nemlig i skyggen, for at gøre væksten langsommere. På den måde bliver niveauet af både koffein og antioxidanter i matcha tea hævet. Det er også her den flotte grønne farve, bliver skabt. 

Når tebladene bliver høstet til matcha grøn te dampes og tørres de. Herefter bliver de malet utroligt fint med granit, for at ende som matcha te pulver. Der bruges en specifik metode til at male tebladene, for at beholde alt smag og næringsstofferne. Hele metoden er designet for at skabe den bedste matcha te. 

Matcha tea bliver pisket sammen med vand med et matcha te piskeris og serveret. Til forskel for næsten alle andre typer te, drikker man derfor hele tebladet. Det er også derfor man får mange flere næringsstoffer ud af teen. I almindelig te som brygger, kan man ikke få alle de sunde stoffer med ud, som man gør i matcha.

Fordele ved matcha te

 • Matcha pulver har cirka 137 gange så mange antioxidanter som normal brygget grøn te har. Det hjælper med at styrke dit immunforsvar, stimulerer cirkulation i kroppen og beskytter mod skadelige stoffer.
 • Økologisk matcha te er den reneste form for te, man kan drikke. Med økologi er du sikker på, at der ikke er brugt skadelige sprøjtemidler. Det er især vigtigt, når man drikker hele tebladet. Her kan man få det meste ud af sine teblade og den bedste matcha te.
 • Matcha grøn te kan nydes på utroligt mange måder. Det er derfor en alsidig te, som man kan tilføje meget til alt efter smag. 
 • Matcha tea er en beroligende og meditativ oplevelse at lave. Mange finder det afslappende at piske sin egen matcha og nyder oplevelse.

Hvordan laver man matcha te? 

Det er utroligt simpelt at lave matcha te derhjemme. Måden man laver varm og kold matcha er meget tæt på hinanden. Forskellen ligger i, om vandet bliver kogt før det piskes sammen med dit matcha te pulver. Der er også forskel på, om du tilføjer varm eller kold mælk. 

Når teen piskes, er det vigtigt at piske helt, så der ikke er nogle klumper af matcha pulver. Det er også grunden til at pulveret sies først. Matcha te nydes bedst direkte efter det er blevet lavet.

Du skal bruge:

 • Matcha te sæt med et matcha te piskeris
 • Matcha te pulver
 • Vand
 • En skål
 • Evt. sødemiddel og/eller mælk

Fremgangsmåde:

Tidsforbrug: 10 minutter.

 

 1. Kog vand, hvis du ønsker varm matcha tea.

   

 2. Si matcha pulveret i skålet.

   

 3. Pisk matcha pulver og vand sammen.

   

 4. Tilføj eventuelt dampet mælk, isterninger eller sødemiddel.

   

 5. Nyd din kop matcha te.

   

https://www.youtube.com/watch?v=yQ5TfiTYpaI
Her kan du se, hvordan man laver traditionel Matcha te.

Mange muligheder med matcha

Varmt eller koldt. Matcha grøn te kan nydes på mange forskellige måder. Idéen med teen er, at matcha pulver bliver pisket op med vand. Men matcha te kan både drikkes varmt og koldt. Du vælger selv, om pulveret piskes op med kogende eller koldt vand. Man får den samme dejlige smag og næringsstoffer. 

Med eller uden mælk. Man kan også tilføje mælk til grøn te matcha for at lave en matcha latte. Her kan kold mælk tilføjes direkte. Det er også muligt at dampe og skumme mælken, for at få en cremet kop matcha te.

Madlavning og bagværk. Matcha te pulver kan endda bruges i bagværk og madlavning. Især i desserter som is og mousse, kan matcha pulver være utroligt lækkert. Der er derfor helt utroligt mange måder at nyde matcha og dens mange sundhedsmæssige fordele på.

Indholdsfortegnelse

Uncategorized
tebix

Spar stort på familiefodtøj

Når sommeren banker på døren, er et par uundværlige badesandaler et must-have for enhver familie. Disse praktiske og komfortable sandaler kan bruges …

Læs mere »
Uncategorized
tebix

Lej din vej til ren tøj

Vaskemaskineudlejning tilbyder en række praktiske fordele, der gør det til et attraktivt valg for mange forbrugere. For det første slipper man for de …

Læs mere »