Te er den drik, lige efter vand, som bliver drukket mest verden over. Der findes utroligt mange forskellige typer te, og for mange er det en fast del af hverdagen. Men for at få den perfekte kop te, skal man også bruge de perfekte tekopper. 

Tekopper gør en kæmpe forskel i, hvordan teen smager og føles samt hvordan aromaen bliver fordelt. Det er muligt at få te kopper i alle former og størrelser. Små tekopper til den lille nydelse og store tekopper til lange aftener. 

Udover at være praktiske, kan et tekrus også være utroligt flot. Mange vælger deres te kopper ud fra design og hvor godt de passer ind i ens personlige stil. 

En tekop kan være flot, simpel og elegant eller håndlavet og rustik med farverige mønstre. De kan være klassiske, dobbeltvæggede eller thermo. Det er endda muligt at lave tekopper selv nemt. Kun fantasien sætter grænser for hvordan din næste teoplevelse kan blive!

Engelske tekopper

Engelske tekopper er den mest klassiske form for tekop, og er det som mange tænker på, når de hører ordet. Det er der god grund til. England har nemlig taget kulturen om te meget til sig og går op i at få den bedste kop te. Men hvad kendetegner engelske tekopper? 

  • Oftest bliver engelske tekopper lavet af porcelæn. Det gør dem fine og delikate. Porcelæn i engelske tekopper er af meget høj kvalitet og skaber en ren oplevelse af teen. Porcelæn tager nemlig hverken imod farve eller lugt fra teen. Materialet varmer også op i takt med teen i koppen, og kan hjælpe med at holde den varm.
  • Engelske tekopper kommer i mange forskellige størrelser. Men ofte vil du finde store engelske tekopper. Det er for at kunne nyde meget te ad gangen og efterlade plads til mælk. Store engelske tekopper er også gode til at have stående og nyde langsomt, da teen forholder sig varm længe idem.

Japanske tekopper

Japanske tekopper er blevet brugt i mange år i Japan og andre østasiatiske lande til at nyde te i mange år. Men de seneste år er de også blevet mere populære i vesten. Hvordan kan man genkende japanske tekopper? 

  • Det er muligt at både at finde japanske tekopper af keramik og porcelæn. Ofte vil de være af glaseret keramik i forskellige farver. 
  • Japanske tekopper vil ofte have flotte traditionelle mønstre indgraveret i glaseringen på kopperne. Sådan et tekrus er tit håndlavet og er derfor unikt og specielt i designet. Forskellige japanske kulturer har forskellige traditioner for at lave te kopper. Derfor er der nemt at finde forskelligartede og interessante japanske tekopper.
  • Japanske tekopper har ikke altid håndtag. De har ofte en struktur der er skålformet i forhold til engelske tekopper. Derfor bruges begge hænder til at holde om koppen i stedet for et håndtag. Det er den traditionelle måde, som te er blevet drukket på i Japan gennem mange hundrede år.

Hvilke materialer kan man få tekopper i? 

Det er muligt at købe et tekrus i mange forskellige materialer, men de mest populære er keramik og porcelæn. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Hvilket materiale du vælger til dine te kopper afhænger mest af, hvad du æstetisk foretrækker.

Tekopper af keramik: Keramik tekopper bliver for det meste lavet i hånden, da det er den bedste måde at producere dem på. Kopper lavet på denne måde bliver tit lidt tykkere og tungere end porcelæn, på grund af materialet. De er holdbare, flotte og rustikke. 

Ønske du unikke og personlige tekopper, er keramik, materialet du skal gå efter. Det kan mærkes på kopperne at de er håndlavet med kærlighed og det giver dem et specielt præg.

Tekopper af porcelæn: Tekopper lavet af porcelæn er den klassiske måde at have tekopper på i vesten. De fleste gamle testel vil være af porcelæn og det er derfor muligt at finde retro og vintage testel. 

Porcelæn er mere delikat og skrøbeligt en keramik. Samtidigt kan store tekopper af porcelæn virke mere elegante og kan have meget fine malede designs.

Te kopper i alle størrelser og former

Te kopper kommer i alle forskellige former og formater, for at passe bedst til din te oplevelse. Køb store porcelæn tekopper, hvis du gerne vil have et klassisk design med plads til meget te. Store engelske tekopper er især gode til lange aftener med en varm kop te. 

Vil du gerne have et mere personligt og unikt design kan japanske tekopper af keramik være det, du leder efter. Der findes tekopper til små hyggelige stunder med familien. Tekopper til når du sidder alene med en film. Og tekopper som passer ind i ethvert køkken. 

Kig i dit køkken og se, hvilket tekrus der ville gå med resten af dit udstyr. Eller vælg en unik tekop for hver enkelt person i husstanden. Lige gyldigt hvad, kan du slappe af med en god kop te i hånden.

Indholdsfortegnelse

Uncategorized
tebix

Spar stort på familiefodtøj

Når sommeren banker på døren, er et par uundværlige badesandaler et must-have for enhver familie. Disse praktiske og komfortable sandaler kan bruges …

Læs mere »
Uncategorized
tebix

Lej din vej til ren tøj

Vaskemaskineudlejning tilbyder en række praktiske fordele, der gør det til et attraktivt valg for mange forbrugere. For det første slipper man for de …

Læs mere »