Ingefær er i mange år blevet brugt i det asiatiske køkken. Men også i Danmark er man begyndt at bruge ingefær mere i madlavning og te. Det er ikke mærkeligt at folk vælger at putte ingefær i te. Knoldroden har været brugt som medicin i mange tusinde år og man kan få samme fordele af den derhjemme. 

Roden vokser mest i Asien og andre tropiske områder, men bliver importeret til resten af verden. Te med ingefær er en af de nemmeste og lækreste måder at gøre brug af ingefærs egenskaber. De fleste oplever hurtigt en ingefær te virkning. 

Ingefær i te bringer en kraftig smag af ingefæren. Roden har en kraftig smag, som mange først skal vænne sig til. Ofte vil man mærke varme sprede sig hele vejen ned i maven med ingefær te. Men det er umuligt at ignorere de mange helbredsmæssige fordele som te med ingefær har.

Hvad er ingefær te godt for? 

 • Der er blevet bevist en stor virkning af ingefær te på forkølelse. Mange oplever at blive forkølet i løbet af de kolde måneder. Ingefær i te kan hjælpe på både at blive hurtigere rask, og på at forebygge mod sygdom. Ingefæren booster immunsystemet. 
 • På kvalme har ingefær te virkning. Har du problemer med at blive køresyg, søsyg eller andre former for kvalme? Mange piller mod transportkvalme indeholder ingefær. Derfor kan te med ingefær også hjælpe dig mod kvalmen.
 • Te med ingefær er fyldt med vitaminer og sunde stoffer. Du vil både finde A vitamin, B vitamin, C vitamin og E vitaminer. Derudover indeholder ingefær te også magnesium, fosfor, jern, kalium, silicium, calcium, zink og natrium. Der er et hav af sunde stoffer i teen.  Man kan både få dem ved at spise ingefær eller drikke det i te.
 • Dit stofskifte kan blive boostet med ingefær te forbrænding. Ingefæren hjælper med at øje forbrænding og stimulere tarmsystemet.

Ingefær te køb

Er du også blevet overbevist om at prøve te med ingefær? Der er flere forskellige muligheder, til ingefær te køb. Først, skal du overveje, om du vil købe ingefær te færdiglavet, eller lave det selv. Når du køber ingefær te, vil du være opmærksom på, hvor meget ingefær der er i. 

Ingefær i te kan købes i mange forskellige supermarkeder. Apoteker og tehandlere er også gode steder at se efter te med ingefær. Der er forskel på, om teen bliver produceret for at smage godt eller have helbredsmæssige fordele. Begge dele er gode for dig, men nogle typer har mere ingefær te virkning. 

Det er værd at se efter, hvilken type ingefær te du bedst kan lide. Det er eksempelvis muligt at finde ingefær citron te eller med tilsat honning. Tilsatte smage kan hjælpe med at dække over smagen af ingefær i te, hvis du ikke er glad for den.

Hvordan laver man ingefær te?

En af de store fordele ved te med ingefær i te er, at det er nemt at lave selv. På den måde er du sikker på at få frisk ingefær te. Det er nemt at finde en god ingefær te opskrift online. Der er derfor god grund til at nyde dejlig hjemmelavet ingefær te og for alle fordele ved teen.

Ingefær te opskrift: 

Tidsforbrug: 15 minutter.

 1. Skræl ingefæren, så den brune skræl er væk. Du skal bruge cirka 5-6 cm til en liter ingefær te.

 2. Skær din ingefær i små skiver eller stykker. (Gerne ikke for tykke)

 3. Kom ingefær i en gryde med vand og lad det koge.

 4. Tilføj eventuelt krydderier som kanel eller lakridsrod.

  Her kan du også tilsætte et par skiver citron for at lave ingefær og citron te.

 5. Når vandet har kogt i omkring 10 minutter kan du servere teen.

Vælg selv smagsvarianter

Te med ingefær bliver ofte kombineret med andre smage for at dække over smagen af ingefær. Det kan også være for at gøre teen mere spændende. Her vil du kunne finde forskellige bær og frugter i teen. 

Den mest populære måde at bruge ingefær i te er ved at kombinere det med andre sunde stoffer.

Te med ingefær og citron giver dig fordelen af citron samtidigt og gør teen mere frisk. Ingefær og citron de er den mest udbredte type ingefær te. Den er også nem at lave selv, ved at tilføje citron til din te. 

Kan du godt lide sødere teer, er ingefær citron honning te for dig. Honning lindrer ondt i halsen og kan hjælpe mod forkølelse. Der er mange antioxidanter og anti-inflammatoriske egenskaber i både honning og ingefær. 

Indholdsfortegnelse