Salvie er en plante i slægten af stauder. Der er utroligt mange forskellige salvie planter, men de fleste kender bedst den, som bliver brugt i te. Det er en krydderurt, med en kraftig og fyldig smag. Derfor er både salvie te og salvie i madlavning blevet meget populært. 

I mange år er salvie te blevet brugt som lægemiddel på grund af dets mange sundhedsmæssige fordele. Især for personer i overgangsalderen, kan salvie te hjælpe med at lindre gener. Det kan balancere hedeture og generel kropstemperatur. 

Mange vælger også at drikke salvie te som en lindring på ondt i halsen. Der er nemlig mange antibakterielle og antiinflammatoriske stoffer i salvie. Men salvie er også kendt for at hjælpe på alt fra uren hud og bylder til betændelse og skærpet hukommelse. Der er derfor mange sundhedsmæssige fordele ved at indføre salvie i din kost.

Hvor meget salvie te må man drikke?

Salvie te smager dejligt og har mange sunde fordele. Teen har en gavnlig effekt på nervesystemet og du kan med fordel vælge at inkorporere den i din hverdag. Der er ikke koffein i salvie te, og det kan derfor også være en god erstatning på kaffe.

Men er der bivirkninger ved salvie te? Med alle fordelene ved salvie, kan man hurtigt tænke at mere te giver bedre virkning. I normale doser er der heller ikke nogen bivirkninger ved at drikke salvie te. 

Ligesom ved mange andre teer, kan man nyde sundhedsfordelen uden at skulle tænke på de dårlige sider. Men begynder du at drikke mange kopper salvie te om dagen, er det fint at være opmærksom.

Salvie planten indeholder giftstoffet thujon. Det kan i særlige tilfælde skade det centrale nervesystem. Dette er dog kun, hvis salvie te indtages i store mængder over en længere periode. Man skal ikke være bange for at drikke teen. Men man kan med fordel kun drikke det et par dage om ugen.

Opskrift på salvie te

Det er utroligt simpelt at lave salvie te derhjemme. Der findes forskellige muligheder for en opskrift på salvie te. Men grundprincipperne i dem, er det samme. Vil du også give dig i kast med hjemmelavet salvie te? Så kan du hurtigt og nemt nyde godt af alle de sunde fordele.

Ingredienser: 

 • Kogende vand
 • Salvie blade eller tebreve
 • Eventuelt andre urter, blade eller blomster
 • Eventuelt sødemiddel og mælk

Fremgangsmåde:

Tidsforbrug: 5 minutter.

 1. Kog vandet til din te.

  Salvie kan ligesom meget andet urtete holde til 100 grader varmt vand uden at blive bitter.

 2. Tilføj vandet til salviebladene.

  Hvis du har løse blade, er det en fordel at bruge et teæg eller teposer. Her kan du også tilføje andre urter.

 3. Tag bladene op efter 3-5 minutter.

 4. Tilføj eventuelt mælk eller sødemiddel og nyd din salvie te!

Indholdsfortegnelse